Centrala Stadsrum

Nyheter

Det senaste från stadskärnan
02
Nov

Hitta bra – med nya Faluappen!

Skrivet den 02 Nov 2015, kl 10:29

Torsdag 29 oktober lanserades nya Faluappen. I den nya versionen kan du bland annat betala din parkering direkt via den interaktiva kartan – till samma pris som i betalautomaten. Den hjälper falubor och besökare att hitta bra parkering, butiker och matställen samt evenemang och erbjudanden i Falun – precis som tidigare.

Faluappen finns till Android och iOS och är nu uppdaterad med nya funktioner. En interaktiv karta guidar till parkeringsplatserna runt om i stan och betalning görs direkt i appen. Nytt är också att extrakostnaden för att betala med appen tagits bort, så det kostar lika mycket oavsett om du betalar med mynt, kort eller mobil.
– Vi vill göra det så enkelt som möjligt för alla som ska parkera här, säger Patricia Wallin Granhagen, VD på Falu P som står bakom Faluappen. Hon fortsätter:
– Som nu när Gamla Posten-parkeringen är stängd för utgrävning är det många som undrar var de ska parkera. Med Faluappen hittar du andra ställen att parkera på. Och användarna slipper leta efter mynt och köa till automaterna.

Betala varken mer eller mindre
Den som använder appen för att betala sin parkering kan förlänga parkeringen på distans – användaren får ett sms när parkeringstiden är på väg att gå ut och kan då förlänga eller avsluta via appen. På så sätt betalar du alltid bara för den faktiska parkeringstiden, något som är praktiskt taget omöjligt med mynt.
Faluappen erbjuder många olika betalningssätt, till exempel via faktura, kortbetalning eller autogiro – allt för att tillfredsställa behoven hos de allra flesta.

Mer än bara parkering
Faluappen är dock inte bara till för att betala parkering. Den informerar också om hur du hittar bra erbjudanden, evenemang, utbud av butiker, service, restauranger och caféer.
– Vi vet att både de som bor här och de som kommer på besök gärna vill få tips om vilka ställen de ska gå till, kanske hitta nya guldkorn i stan, och därför har vi samlat allt det i appen, säger Patricia Wallin Granhagen.

Kontakta Falu P:s VD Patricia Wallin Granhagen för mer information om Faluappen.
Tel: 070-2525966