Centrala Stadsrum

Nyheter

Det senaste från stadskärnan
20
Oct

Matmarknaden kommer tillbaka 2017

Skrivet den 20 Oct 2016, kl 10:52

Nu är det klart.

Den internationella matmarknaden – International Street Market – kommer tillbaka till Falun även 2017.

– Det känns otroligt bra att man väljer att komma tillbaka till oss en fjärde gång, säger centrumledaren och arrangören Patricia Wallin Granhagen från Centrala stadsrum.

International Street Market är ett prisbelönt evenemang från Groupe Geraud, där marknadsförsäljarna erbjuder mat, dryck och hantverk från mer än 15 länder.

Under årets turné runt om i Sverige besöktes 28 olika städer.

– Matmarknaden har blivit ett uppskattat årligt event i Falun, som inte bara lockar Falubor och hemvändare, utan även många besökare från grannkommunerna. Tillsammans ger det en bild av värme och gemenskap, säger Patricia Wallin Granhagen.

Vad är det som gör matmarknaden så populär?

– Framförallt är det ett bra event, men att det blir lite ös på Faluns gator, där folk träffas, spelar nog också in en hel del.

Ser man till årets marknad var tillströmningen av besökare stor under alla de fem marknadsdagarna.

– Och roligt var också att så många besökte marknaden kvällstid. Det är långtifrån bara ett lunchevent, säger Patricia Wallin Granhagen.

Hur många besökte årets marknad?

– Att marknaden drar mycket folk är klart, men jag har inte fått årets siffra bekräftad ännu. Tidigare år har vi legat mellan 70 000 och 100 000 besökare, säger Patricia Wallin Granhagen.

2017 kommer matmarknaden till Falun den 26-30 september.