Centrala Stadsrum

Nyheter

Det senaste från stadskärnan
09
Dec

”Vi valde Falun!”

Skrivet den 09 Dec 2022, kl 08:33

Vi som arbetar och verkar för att vår stadskärna ska utvecklas, smyckas, vara attraktiv och trygg kan vara stolta. Det händer till och från att vi får roliga storys om hur stadskärnan upplevs. Då och då är vi med i olika sammanhang och berättar om stadskärnan, vilket är kul, inspirerande och det mynnar ofta ut i en dialog.

Vi kan kalla henne ”Lisa”. Vi träffades för ett tag sen, vi var med i samma sammanhang och började prata (gör det du med, man vet aldrig vad får med sig från samtalet, dessutom är det kul). Någon dag senare kom det ett mail från Lisa. Hon kommer ursprungligen från Helsingborg där hon varit engagerad i samhällsfrågor. Hon och hennes partner skulle få barn och insåg att det inte gick att kombinera med verksamheten de då drev. De sålde verksamheten i Nora och åkte runt i landet i husbilen och kikade på städer att flytta till, bl.a. Falun.

De valde Falun, mycket för stadskärnans skull.  “Falun har en så otroligt mysig och levande stadskärna. Vi kände direkt att här vill vi bo och se våra barn växa upp”. Storys plockade direkt ur verkligheten är roliga och spretiga. I tisdags på kulturskolans julkonsert började jag prata med en familj som hade flyttat från Örebro till Östersund men bor sen ett år tillbaka i Falun (jag bommade att ta kontaktuppgifter, så läser du detta hör av er).

Lasse Westin,
Centrumutvecklare i Falun