Centrala Stadsrum

Evenemang

Det här händer i Falun
PÅGÅR
NU

ALE MÖLLER MED BAND – XENO MANÍA

14 Oct 2022 Magasinet

XENO MANÍA – LUSTEN TILL DET FRÄMMANDE

Med mer än 1000 låtar noterade hos STIM och med en mängd prestigefyllda samarbeten i bagaget är Ale Möller en centralgestalt på den skandinaviska folk- och världsmusikscenen och kallas ”The Godfather of Nordic folk. Han är också den enda skandinaven som tilldelats den prestigefyllda utmärkelsen ”Folk Alliance Lifetime Achivement Award”, ett pris som han delar med bland andra Joni Mitchell, Bob Dylan, Harry Belafonte och Joan Baez.

Utöver att vara en multiinstrumentalist av sällan skådat slag lyckas Ale också sammanföra musikalisk briljans med värme och humor.

–Det är klart att jag funderat över vad som drivit mig i alla år. Framförallt har jag alltid blivit stimulerad och upprymd när det är något jag inte förstår – när något är annorlunda. Jag är nog en obotlig xenoman!

Det som började som ett beställningsverk från Sveriges Radio har nu landat i albumet och musikkonstverket XENO MANÍA som speglar fyra av Ales stora inspiratörer: en grekisk amanes-sångare, en indisk baul-guru, en legendarisk dalaspelman och en riti-spelare från Västafrika.

Så bespetsa dig på en konsert med extra allt på Magasinet fredag den 14 oktober!