Centrala Stadsrum

Evenemang

Det här händer i Falun
PÅGÅR
NU

CHRIS KLÄFFORD & TENNESSEE TEARS

03 Nov 2023 Magasinet

När 3 november
Tid Dörrar och bar kl 19, konsert kl 20
Var Magasinet Falun
Biljetter Köp här
Åldersgräns 18+ (13 i målsmans sällskap)

Den 3 november bjuder Tennessee Tears och Chris Kläfford in till en musikalisk resa på Magasinet! Artisterna förenar svensk country-pop med romantiska gitarrer och känslosamma singer-songwriter ballader. Turnén Under One Roof är en synergi av dessa två akters musikaliska persona där publiken får uppleva något helt nytt!

Det har bubblat mycket kring Tilda Feuk & Jonas Hermansson i Tennessee Tears den senaste tiden. Efter debuten i Melodifestivalen tog de hem svenska folkets hjärtan och har turnérat Sverige runt sedan dess. I samband med släppet av deras debut EP slår de sig nu ihop med tidigare Idolvinnaren tillika America’s got Talent-semifinalisten Chris Kläfford och ger sig ut på gemensam Sverigeturné.

Vi kommer från en liknande musikalisk bakgrund och kände att det hade varit så kul att ge sig ut på en gemensam turné där vi dels gör våra original-låtar tillsammans, men även versioner av våra egna favoritlåtar. Vi har valt att kalla turnén för ”Under One Roof” då vi vill skapa känslan av att två musikaliska akter sammanstrålar och vad som helst kan hända på scen. Vi ser så mycket fram emot att få göra den här turnén ihop och vi hoppas att publiken ska känna glädjen i det här musikaliska samarbetet” hälsar Tilda, Jonas och Chris.

Om Tennesee Tears
Allt startade genom ett låtskrivarsamarbete med Billy Burnette (Fleetwood Mac) i Nashville och de har sedan dess rest tillbaka dit flera gånger för att både skriva och spela in musik. I våras debuterade Tennessee Tears i Melodifestivalen med ”Now I Know” som tog dem till semifinal. Idag har de sin bas i Åseda, Småland men ser hela Sverige som sitt arbetsfält. De har tidigare släppt ett antal singlar och har bl a samarbetat med musiker som Dave Roe (Johnny Cash), Michael Rhodes (Emmylou Harris, Keith Urban, Lady Antebellum) och Ben Sesar (Brad Paisley).

Om Chris Kläfford
Chris Kläfford vann Idol 2017. Detta efter en höst präglad av ett enormt stöd från publiken som drabbats av hans känsliga tolkning av låten “Imagine”. Just “Imagine”, från hans medverkan på Amercas Got Talent 2019 är ett av de mest visade klippen på Amercas Got Talents kanal på YouTube. Hans debutsingel “Treading Water” tog sig direkt upp på Spotify-listans förstaplats efter Idol 2017. Under åren har Chris släppt många singlar som roterat på radion som What Happened To Us, If Not With You, For You, This Kind of love med flera. Chris släppte sitt debutalbum ”Maybe It’s Just Me” 2023.

Kvällens middagserbjudande
Kommer närmre inpå, så håll utkik här och i Facebookevenemanget!

Förmånligt hotellerbjudande
Plussa på med hotellboende på mysiga Clarion Collection Hotel Bergmästaren som ligger på 5 min promenadavstånd från Magasinet. Dubbelrum 1 295 kr, enkelrum 1195 kr. I priset ingår frukost, eftermiddagsfika och kvällsmat. Boka på cc.bergmastaren@choice.se eller 023-70 17 00 och ange ”Chris Kläfford” för att få det rabatterade priset. Se hotellet här!