Centrala Stadsrum

Evenemang

Det här händer i Falun
PÅGÅR
NU

Dansföreställning SUCK IT

06 May 2024 19.00 Kulturhuset Tio14

När 6 Maj 2024

Tid 19.00

Var Kulturhuset Tio14, Stora Scenen

Med diplomeringsklassen från Balettakademiens yrkesdansarutbildning. En föreställning framtagen tillsammans med koreografer. Välkommen att möta nästa generations dansare!

”Suck it – often used to rub something in someone’s face, for instance, something they didn’t think you could do. Once it is accomplished, you could use this term as an expression to say “even though you thought I couldn’t, look I just did it anyway.”

Alla har känt den känslan av att klara något mot alla odds. Under de här tre åren har alla haft motgångar, både ensamma och tillsammans, och ibland har man säkert tvivlat på sig själv, på sin plats (i skolan, i livet). Suck it är ett sätt att sätta punkt för alla tvivel man haft på sig själv, och från andra.

När Balettakademin grundades 1957 av Lia Schubert var det den första yrkesdansskolan som inte bara omfattade klassisk balett utan även modern dans och jazzdans. Skolan grundades utifrån flera behov, dels fanns det ett behov av en utbildning för de elever som började sin huvudsakliga dansutbildning sent, dels fanns ett stort behov av en allsidig dansutbildning med olika former av dans. Balettakademiens Yrkesdansarutbildning är en mångsidig, kvalificerad och internationellt karaktäriserad utbildning som ger de studerande de danstekniska och konstnärliga färdigheter som krävs inom musikal och underhållningsbranschen eller inom dans som självständig konstform.