Centrala Stadsrum

Evenemang

Det här händer i Falun
PÅGÅR
NU

DEPORTEES TURNÉAVSLUTNING!

16 Dec 2023 Dörrar och bar kl 19, konsert kl 21 Magasinet Falun

Äntligen har Deportees släppt sitt sjunde album ”People Are A Foreign Country”. Med det nya materialet i ryggen presenterar de en omfattande höstturné – som avslutas på Magasinet 16 december!

Deportees är ett band i ordets allra bästa bemärkelse. Beväpnade med en ordlös, nästan telepatisk kommunikation och en typ av gemenskap som erbjuder ett skydd mot världen har de flerfaldigt Grammis-vinnande vännerna från Umeå oförtröttligt jagat drömmen om det fullständigt förverkligade albumet i snart 20 år. Ibland har de kommit nära, ibland lite längre ifrån, men frågan är om de någonsin varit närmre än på sitt efterlängtade sjunde album ”People Are A Foreign Country”. Denna gång har gruppen återvänt till rummet. Till samspelet och till den alldeles särskilda dynamik som uppstår när de spelar musik live tillsammans.

”People Are A Foreign Country” är den första Deportees-skivan som är producerad av bandmedlemmarna själva. Inspelad i vännen Daniel Berglunds studio Sandås Silence i Umeå och i studion Isby Recording är det ett album som kränger av liv. Och, som alltid med Deportees, fyllt med empati och tröst.

Deportees gjorde entré på den svenska musikscenen 2003. Umeå-bandet består av Peder Stenberg (sång), Anders Stenberg (gitarr) och Thomas Hedlund (trummor). Bandet har vunnit två Grammis i kategorin Årets rock för sina album ”Islands & Shores” och ”The Big Sleep” samt två P3 Guld-priser – Årets pop för albumet ”Under The Pavement – The Beach” och Årets grupp för ”Islands & Shores”.

Läs Po Tidholms recension i DN av Deportees spelning på Katalin (5 av 5)!

Börja kvällen kl 19 med god mat & dryck i Magasinet Mat & Bar!
Mörbakad bringa med jalapenolimemajonnäs, picklad gurka och friterad färskpotatis. Pris 285 kr. Vegetarisk/veganskt alternativ vintersallad med betor, kål och hummus, serveras med bröd. Pris 275 kr. Förbokas här!

Förmånligt hotellerbjudande
Plussa på med hotellboende på mysiga Clarion Collection Hotel Bergmästaren som ligger på 5 min promenadavstånd från Magasinet. Dubbelrum 1 295 kr, enkelrum 1195 kr. I priset ingår frukost, eftermiddagsfika och kvällsmat. Boka på cc.bergmastaren@choice.se eller 023-70 17 00 och ange ”Deportees” för att få det rabatterade priset. Se hotellet här!

Biljetter 375 kr + serviceavg. Stående konsert. Åldersgräns 18 år, 13 i målsmans sällskap.

KÖP BILJETT HÄR!

TILL FACEBOOKEVENTET!