Centrala Stadsrum

Evenemang

Det här händer i Falun
PÅGÅR
NU

DEPORTEES TURNÉAVSLUTNING

16 Dec 2023 Magasinet

När 16 december
Tid Dörrar och bar kl 19, konsert kl 21
Var Magasinet Falun
Biljetter Köp här
Åldersgräns 18+ (13 i målsmans sällskap)

Äntligen har Deportees släppt sitt sjunde album ”People Are A Foreign Country”. Med det nya materialet i ryggen presenterar de en omfattande höstturné – som avslutas på Magasinet 16 december!

Deportees är ett band i ordets allra bästa bemärkelse. Beväpnade med en ordlös, nästan telepatisk kommunikation och en typ av gemenskap som erbjuder ett skydd mot världen har de flerfaldigt Grammis-vinnande vännerna från Umeå oförtröttligt jagat drömmen om det fullständigt förverkligade albumet i snart 20 år. Ibland har de kommit nära, ibland lite längre ifrån, men frågan är om de någonsin varit närmre än på sitt efterlängtade sjunde album ”People Are A Foreign Country”. Denna gång har gruppen återvänt till rummet. Till samspelet och till den alldeles särskilda dynamik som uppstår när de spelar musik live tillsammans.

”People Are A Foreign Country” är den första Deportees-skivan som är producerad av bandmedlemmarna själva. Inspelad i vännen Daniel Berglunds studio Sandås Silence i Umeå och i studion Isby Recording är det ett album som kränger av liv. Och, som alltid med Deportees, fyllt med empati och tröst.

Deportees gjorde entré på den svenska musikscenen 2003. Umeå-bandet består av Peder Stenberg (sång), Anders Stenberg (gitarr) och Thomas Hedlund (trummor). Bandet har vunnit två Grammis i kategorin Årets rock för sina album ”Islands & Shores” och ”The Big Sleep” samt två P3 Guld-priser – Årets pop för albumet ”Under The Pavement – The Beach” och Årets grupp för ”Islands & Shores”.

Kvällens middagserbjudande
Kommer längre fram, så håll koll här och i Facebookeventet!

Förmånligt hotellerbjudande
Plussa på med hotellboende på mysiga Clarion Collection Hotel Bergmästaren som ligger på 5 min promenadavstånd från Magasinet. Dubbelrum 1 295 kr, enkelrum 1195 kr. I priset ingår frukost, eftermiddagsfika och kvällsmat. Boka på cc.bergmastaren@choice.se eller 023-70 17 00 och ange ”Deportees” för att få det rabatterade priset. Se hotellet här!