Centrala Stadsrum

Evenemang

Det här händer i Falun
PÅGÅR
NU

Dödsdansen

09 May 2024 19.00 Magasinet

När 9 Maj
Tid 19.00
Var Magasinet
Biljetter  695 kr + service. Sittande föreställning. Åldersgräns 18 år, 13 i målsmans sällskap. Förköp här.

Dödsdansen firar 10-årsjubileum med sverigeturné och torsdag 9 maj sätts föreställningen upp på Magasinet! Ett relationsdrama av August Strindberg i regi av Stefan Larsson med Mikael Persbrandt, Lena Endre och Thomas Hanzon.

Artillerikaptenen Edgar och hans hustru, före detta skådespelerskan Alice, lever tillsammans i ett bottenfruset äktenskap sedan många år. De plågar varandra som en del i den dagliga rutinen och är den andres fångvaktare, isolerade som de är på en befästningsö långt ut i skärgården. När Kurt, en släkting från Amerika kommer på besök bryts dödläget och tjugofem års bitterhet kommer i dagen.

August Strindberg skrev Dödsdansen år 1900 på endast sex veckor och förberedde därefter uruppförandet av den världsberömda pjäsen i sin våning på Karlaplan 82 i Stockholm där han bodde med skådespelerskan Harriet Bosse.

Över 100 år senare och efter mer än 60 utsålda föreställningar på Maximteatern i Stockholm och på sverigeturné i 2019, har föreställningen nu 10-års jubileum. Det firar de genom att åka ut på vägarna igen och att besöka Magasinet den 9 maj 2024!

Föreställningen är ca 2,5 timme med paus.

Kombinera kvällen med god mat & dryck från Magasinets Mat & Bar!
Mer info kommer närmre inpå.

Långväga gäst eller staycation?
Förmånligt hotellerbjudande på mysiga Clarion Collection Hotel Bergmästaren som ligger på 5 min promenadavstånd från Magasinet! Dubbelrum 1 360 kr, enkelrum 1255 kr. I priset ingår frukost, eftermiddagsfika och kvällsmat. Boka på cc.bergmastaren@choice.se eller 023-70 17 00 och ange ”Dödsdansen” för att få det rabatterade priset. Se hotellet här!