Centrala Stadsrum

Evenemang

Det här händer i Falun
PÅGÅR
NU

EFTERLÄNGTAD SPELMUSIKSKONSERT

30 Apr 2024 Magasinet

När 30 april
Tid 17:00
Var Kulturhuset tio14, Stora scenen
Biljetter Köp här.

Efter 10 år är spelkonserten SCORE äntligen tillbaka! Orvar Säfström och Sabina Zweiacker har gästat Dalasinfoniettan och Magasinet flera gånger men det är faktiskt tio år sedan succén med SCORE. Men Valborg 2024 är det alltså dags igen!

Det blir en djupdykning i den mest älskade spelmusiken, från klassiker som Sonic the Hedgehog och Super Mario till nyare stortitlar som The Witcher och Horizon Zero Dawn. Självklart återkommer också ett par publikfavoriter från de tidigare SCORE-konserterna, som The Last of UsAssassin’s Creed och Skyrim.

Orvar Säfström är har både tilldelats Svenska Videobranschens hederspris och utnämnts till ”Årets spelare” av ungdomsförbundet SVEROK. Han har skrivit flera prisbelönta böcker om spel- och nördkultur, driver förlaget Fandrake och är sedan många år tillbaka Skandinaviens ledande producent av konserter med spel- och filmmusik.

Sabina Zweiacker har sedan debuten med Malmö Symfoniorkester 2013 varit solist med Skandinaviens främsta orkestrar, som Kungliga Filharmonikerna, Göteborgs Symfoniker, Oslo-Filharmonien och hela sju gånger med Sveriges Radios Symfoniorkester i Berwaldhallen.

SCORE är en konsert av Overlord Productions

Medverkande:
Sabina Zweiacker – Sång
Trond Husebø – Dirigent
Orvar Säfström – Värd
Dalasinfoniettan

Kombinera med något gott i Magasinet Mat & Bar
Håll utkik, ett lockande materbjudande kommer när det närmar sig!

Artwork used by kind permission of Sony Interactive Entertainment Europe
Foto: Karl-Johan Hjertström (Sabina)
Foto: Bengt Alm (Orvar)