Centrala Stadsrum

Evenemang

Det här händer i Falun
PÅGÅR
NU

Falu Gruva-Spana efter uvar på sportlovet

28 Feb - 06 Mar 2022 Falu Gruva

På sportlovet får alla barn en riktig utmaning i Gruvmuseet. Spana efter berguvar som gömt sig och svara på kluriga frågor i Berguvens quiz.

Berguven – Dalarnas eget landskapsdjur och en av världens största ugglor – har blivit en symbol för Falu Gruva. Vi hoppas att berguvarna väljer att häcka i dagbrottet Stora Stöten även denna våren.


Under sportlovet får alla barn som besökare Gruvmuseet en riktig utmaning. Med kartan i handen gäller det att hitta uvarna som har gömt sig runtom, både högt och lågt, i museet och klura ut svaret på frågorna i Berguvens quiz.

Det blir en spännande upptäcktsfärd och en lektion i både historia och naturvetenskap. Och alla som svarar på alla frågor får diplom!

Vi erbjuder ett utökat antal guidade visningar under jord, däribland den familjeanpassade gruvturen för yngre barn (rekommenderad ålder 3-7 år).

Pausa för lunch, mellis eller fika på Geschwornergården, P-za eller Gjuthuset Café & Butik.

Eller vad sägs om en grillkorv med utsikt över Stora Stöten? På vardera sidan om dagbrottet finns en grillplats för våra besökare, kom i håg att ta med egen ved.

Läs mer och boka här