Centrala Stadsrum

Evenemang

Det här händer i Falun
PÅGÅR
NU

FALUN WALK OF ART

01 Jun - 01 Sep 2022 Falu Stadskärna

Under tio år har Falun Walk of Art gjort konstnärliga nedslag i stadsrummet. Den målade trasmattan över Stora torget, den nationellt uppmärksammade Pridetrappan, muren längs Östra Hamngatan och färgglada skyltfönster är bara några exempel.

Sommaren 2022 görs det ett omtag och vi går tillbaka till rötterna och låter en lokal konstnär ställa ut sina verk. I år föll lotten på Simon Hjortek, en lokal bildkonstnär som främst arbetar med fotografi och film.‎‎ ‎‎Simon skildrar ofta den vardagliga vardagen draperad i det surrealistiska. Stilen är exakt och hämtar ofta lika mycket inspiration från det störande och det vackra. ‎‎Ibland elegant, ibland fylld med ledtrådar som om varje bild är en gåta, Simons bildspråk uppmuntrar fantasi och har en drömlik nostalgisk kvalitet.‎

Du hittar 21 verk av Simon Hjortek i skyltfönster runt om i centrum under tre månader, så håll utkik och upptäck något nytt. Kartan (se nedan) gör det lätt att hitta rätt och det finns även en kort beskrivning vid varje verk.

Falun Walk of Art är ett samarbete mellan Magasinet, Centrala stadsrum och Falu kommun.

PS. Följ gärna Falun Walk of Art på Facebook och Instagram

fwoa_karta