Centrala Stadsrum

Evenemang

Det här händer i Falun
PÅGÅR
NU

FLOCKEN KALLAR IGEN!

25 Nov 2023 Magasinet

När 25 november
Tid 15:00-01:00
Var Magasinet
Biljetter Ordinarie 650 kr, Student 350 kr, Medlem Folkmusikens hus 600 kr (endast på förköp). Köp här.

Danssuccén FLOCK är tillbaka! Polska, lindy hop och ljudande videokonst. Bultande beats och kokande dansgolv. FLOCK är ett allkonstverk, förklätt till en euforisk dansfest, där gränserna mellan sceniska verk, installationer och mingel suddas ut. Så boka in lördag den 25 november redan nu, det blir en dansfest extra allt! Magasinet Mat & Bar Axel Köhler ser till att det både finns svalkande drycker, salta tillugg och mättande soppa så att du håller hela kvällen, se matbokningslänk nedan!

Liksom förra året fyller FLOCK Magasinet med koreografer, dansare och artister från vitt skilda fält och genrer. Gemensamt för dem alla är att de utforskar den sociala aspekten av dans som plattform för konstnärligt skapande. Festivalen föddes ur en önskan att skapa en scenisk dansfestival utifrån ett socialt tema snarare än genre och förra årets festival blev en succé!

FLOCK är festivalen för dig som vill dansa, se spännande danskonst eller bara vill mingla bland dansande människor. Du väljer själv!

Årets festival bjuder på föreställningar, workshops, installationer, mingel och dans, bland annat föreställningarna Lasting Figures av Salka Ardal Rosengren, Verpete med den svensk-lettiska duon Erik Eriksson och Krisjanis Sants, Valdresspringar av den norska stjärnduon Silje Onstad Hålien och Sivert Holmen, Närheten av Tove Sahlin och Sinnes av Viktor Fröjd – och mer därtill!

– Upplevelsen av att vara på ett kokande dansgolv har alltid varit en stor inspirationskälla i mitt koreografiska arbete. Att dela den ordlösa upplevelsen av tid, rum och rörelse med andra kroppar. Genom FLOCK vill jag skapa en mötesplats för konst som på olika sätt, och genom olika sceniska uttryck, tar sin utgångspunkt i den upplevelsen, säger Anna Öberg, initiativtagare till FLOCK.

Medverkande FLOCK 2023:
Viktor Fröjd
Tove Sahlin
Erik Eriksson & Krisjanis Sants
Carl Olsson & Ludvig Daae
Sara Lindström Lindhe
Salka Ardal Rosengren
Anna Öberg
Curro Claret
Anna Björk
Jon Bugge Mariussen & Håkon Håvelsrud Odden
Silje Onstad Hålien & Sivert Holmen

FLOCK arrangeras av Anna Öberg, Folkmusikens hus, Dalateatern och Magasinet med stöd av Kulturrådet och Bilda Mitt.