Centrala Stadsrum

Evenemang

Det här händer i Falun
21
Sep

FLOCKmärkt

21 Sep 2024 18.00 Magasinet

Flamenco, dancehall och en pendel som gungar. Dansfestivalen FLOCK gör en avskalad pop up på Magasinet i september. Ät middag, häng i baren, upplev lite dans! Vad mer kan man önska av en ljummen sensommarkväll?

Dansen poppar upp mitt på det råa betonggolvet under kvällen. Du kan hänga kvar i baren, flytta dig närmare eller stå så nära att du känner vinddraget av dansarna som sveper förbi. För en kort stund delar vi den ordlösa upplevelsen av tid, rum och rörelse med andra kroppar. 

Unruly gang
Till ett medryckande soundtrack och med obeveklig attityd serverar Unruly gang utdrag ur sin föreställning RULE. En passionerad hyllning till dancehall med kompromisslös energi och råa moves. Få en sneakpeak här! 

Erik Eriksson 
Koreografen och dansaren Erik Erikssons verk Knoster föddes ur arbetet med en slägga där han i svingarna uppslukades av känslan av vikt och viktlöshet – ömsom motvikt, ömsom eftergift. I föreställningen vill han dela känseln och känslan av att vara i rörelse på liknande vis; Förnimmelsen av luftens rörelse mot huden under anspänning och avslappning, i pendling mellan arbete och vila. 

Jannie Berggren
Minnen – drömmar delar den pensionerade flamencodansaren Jannie Berggren minnen från sitt liv som dansare och drömmar om dans hon aldrig tidigare genomfört. En speciell rytm, en speciell sångare och slutligen en möjlighet att göra rytmer tillsammans med andra. 

Flamencon har betytt mycket, gemenskapen i att vara en grupp som musicerar och dansar tillsammans – rytmen, kraften och glädjen. Denna gång är hon ensam men hoppas bilda gemenskap med alla som är på plats. 

Köp din biljett här 250:-