Centrala Stadsrum

Evenemang

Det här händer i Falun
PÅGÅR
NU

Fotovernissage – Visa ditt Falun med #falunhänder!

21 Nov 2019 15.00-19.00 Centrala Stadsrum

Centrala Stadsrum hälsar välkommen till vernissage för #Falunhänder torsdag 21 november kl. 15-19! Vernissagen består av bilder från verkligheten, tagna av vanliga människor mitt i vardagen. Vi har alla olika bilder av vårt Falun. Ta chansen och visa din!

#falunhänder i allra högsta grad. Alla bilder som lagts ut på Instagram och är taggade med hashtagen #falunhänder kommer att visas som ett flöde på en storskärm. Dessutom kommer vi att välja ut ett urval av bilder som vi trycker upp och hänger upp på väggarna.

SÅ HÄR KAN DU VARA MED OCH BIDRA
1. Ta en bild på det som händer i ditt Falun
2. Lägg upp bilden på Instagram, skriv gärna en förklarande text om att Falun händer!
3. Tagga bilden med #falunhänder

Obs! Du måste ha en öppen profil för att vi ska kunna se dina bilder!
Du måste lägga upp din bild, för att ha chansen att få din bild tryckt i större format. Givetvis kommer vi att prata med alla utvalda fotografer för att få tillåtelse att hänga upp verken, som kommer att få en liten namnskylt.

VAR?
Det är ännu inte spikat var den här vernissagen kommer att bli. Information om detta kommer på Facebook och Instagram så snart det är klart. Givetvis är alla falubor (och besökare) inbjudna till vernissagen och det är helt gratis!

VAD MER KOMMER ATT HÄNDA?
Centrala Stadsrum kommer att finnas där och prata med dig om vad som händer i Falun just nu. Efter vernissagen kommer delar av verken hängas ut i skyltfönster så att allmänheten kan se dem i efterhand.

VARFÖR?
Det finns två sätt att betrakta utveckling: man kan se på när det händer, eller man kan se till att det händer. Vi väljer det senare och vill engagera faluborna till att hjälpa oss att sprida det budskapet.

VAD ÄR STRATEGIN #FALUNHÄNDER ?
#falunhänder! är en strategi för Falu centrums utveckling fram till 2025. Strategin har tagits fram av en arbetsgrupp från Centrala Stadsrum och Falu kommun. Den består av en rapport som tar upp hur Falu centrum ser ut just nu, och hur vi kan utveckla det framåt. Rapporten visar att det på många punkter faktiskt har förbättrats de senaste åren.