Centrala Stadsrum

Evenemang

Det här händer i Falun
PÅGÅR
NU

Höstlov på Falu Gruva

29 Oct - 05 Nov 2022 Falu Gruva

Höstlovet 2022 – På Falu Gruva händer det flera spännande saker för alla skollediga barn. Falu Gruva har öppet hela höstlovet och dessutom är det flera nyheter runtom på området.

Stora höstlovspaketet

Falu Gruva välkomnar alla barn över 7 år på en unik och helt ny gruvtur där du får uppleva gruvan på ett helt nytt sätt. Människor från förr vaknar till liv och berättar om sin vardag och verklighet. I gruvan möter du gruvdrängar som jobbar nere i de allra mörkaste delarna av gruvan. Vilka historier kan de berätta för oss och vilka av gruvans hemligheter kan de avslöja? Stora höstlovspaketet inkluderar en extra spännande guidad visning i gruvan och entré till Gruvmuseet.

Läs mer och boka Stora höstlovspaketet

Familjevisning på Falu Gruva

För de lite mindre barnen erbjuder vi familjevisning varje dag, en gruvtur där guiden berättar om historia, sägner och berättelser kring gruvan som alla åldrar kan hänga med på.

Läs mer och boka Familjevisning här

Vad händer mer på Falu Gruva?

Förutom våra spännande gruvturer finns det mycket annat att göra också. Vårt museum har öppet hela veckan klockan 10-16, entré till museet ingår i Stora höstlovspaketet och Familjevisning.

Under höstlovet blir det också premiär för vår häst- och vagntur. Hästen Sture tar med våra besökare på en mysig tur genom våra vackra omgivningar. Häst- och vagnturen erbjuds onsdag till lördag och betalas på plats vid besöket.

Barnbuffé på Geschwornergården

Är du sugen på något att äta eller dricka så har restaurangerna kring området öppet enligt sina ordingare öppettider under veckan. Geschwornergården, som har öppet alla dagar, kommer att duka fram en buffé med alla barns favoriträtter. De erbjuder också 10% rabatt till alla vuxna med giltig gruvbiljett.