Centrala Stadsrum

Evenemang

Det här händer i Falun
PÅGÅR
NU

Höstlov vid Falu Gruva

27 Oct - 04 Nov 2018 10-16 Falu Gruva

Läskiga gruvturer, skräckvisning i Gruvmuseet och present till alla utklädda barn. Programmet för höstlovet är fullt av nyheter hos oss på Falu Gruva:

Gruvfruturen, en dramatiserad visning från 8 år, bjuder på möten med både en gruvdräng och den spöklika Gruvfrun som alla som en gång jobbade nere i gruvan visste att hålla sig väl med. Bokningsbar varje dag under höstlovet.

Specialvisning i Gruvmuseet med spännande historier om alla hemskheter som har hänt vid Falu Gruva genom hundratals år. Bokningsbar varje dag under höstlovet.

Skrock- och sägentur för barn från 3 år. Vår populära familjevisning i gruvan med berättelserna om Fet-Mats, Gruvfrun och Kårebocken. Turen avslutas med ett spännande trolleri! Bokningsbar varje dag under höstlovet.

Halloweenspecial
En extra nervkittlande Gruvfrutur (åldersgränsen höjd till 12 år) och en skräckvisning i Gruvmuseet. Följ med ner i gruvan och in i museets mörka salar. Begränsat antal platser på kvällen den 31 oktober och bara för den som vågar!

Selfietävling
Ta en selfie med vår 1800-talsturist och delta i en utlottning med fina priser. Pågår under hela höstlovsveckan.

Klä ut dig och kom!
Utklädda barn får en present under halloween som vi firar den 31 oktober.

Jakten på Gruvfrun
Tipsrundan ”Jakten på Gruvfrun” arrangeras varje dag under veckan. För alla barn som gillar att samla siffror, startar i Världsarvshuset.

Övernatta mitt i världsarvet
Gruvortens Bed & Breakfast erbjuder ett förmånligt paket med boende och biljett till Falu Gruva. Rummen, som är inredda i 1700-talsstil, ligger i Konstmästargården där uppfinnaren Christopher Polhem en gång bodde. Huset balanserar precis på kanten av dagbrottet Stora Stöten och erbjuder därmed en fantastisk frukostutsikt.

Kvällsöppet på gruvområdet
Under Halloweenkvällen, den 31 oktober, har flera av butikerna på området kvällsöppet för besökare. Välkomna till bland andra Gruvbutiken, KBK Bikes, Norrgården och Calimero.

Mer information på falugruva.se/evenemang