Centrala Stadsrum

Evenemang

Det här händer i Falun
PÅGÅR
NU

Jila Mossaed – Poet i Svenska Akademien

05 Oct 2022 Falu Stadsbibliotek

EXTRA SPRÅKCAFÉ KL 15-16

Välkommen till ett rundabordssamtal med poeten och akademiledamoten Jila Mossaed – speciellt för dig som är ny i Sverige!

Iransk-svenska Jila Mossaed har publicerat en mängd böcker på såväl persiska som svenska, som poet, författare och dramatiker. Sin första bok skriven på svenska är diktsamlingen Månen och den eviga kon från 1997. I den möter den persiska litteraturtraditionen, med dess bildspråk och referenser, motiv ur poetens samtida svenska vardag.

I den senaste diktsamlingen – Orden är försenade (2021) – är döden starkt närvarande. Ett återkommande tema i hennes poesi är annars exilen. Centralt är likaså kampen mot orättvisa och censur.

Samtalsledare: Maria Norberg. Ingen föranmälan, men begränsat antal platser – kom i tid!

Ett program inom ramen för biblioteken i Faluns Stärkta biblioteksprojekt 2022, med stöd från Kulturrådet.

Läs mer här: Extra språkcafé med poeten Jila Mossaed – Faluns bibliotek

—-

ORDEN GROR KL 18-19

Jila Mossaed är poet, författare, dramatiker och ledamot i Svenska Akademien sedan 2018. Iransk-svenska Jila Mossaed har publicerat en mängd böcker på såväl persiska som svenska. Sin första bok skriven på svenska är diktsamlingen Månen och den eviga kon från 1997. I den möter den persiska litteraturtraditionen, med dess bildspråk och referenser, motiv ur poetens samtida svenska vardag.  I den senaste diktsamlingen – Orden är försenade (2021) – är döden starkt närvarande. Ett återkommande tema i hennes poesi är annars exilen. Centralt är likaså kampen mot orättvisa och censur.

”Varje språk som ger mig frihet att uttrycka mig mot orättvisan är mitt hjärtas språk”. 

ORDEN GROR – Biblioteken i Faluns serie skönlitterära program i samarbete med Dalarnas kvinnohistoriska förening och Studieförbundet Vuxenskolan.

I Ljushallen på Falu Stadsbibliotek

Läs mer här: Jila Mossaed – Poet i Svenska Akademien – Faluns bibliotek