Centrala Stadsrum

Evenemang

Det här händer i Falun
PÅGÅR
NU

Metal i Falun: NOCEAN + LÝSIS

30 Sep 2023 Kulturhuset tio14

När 30 september
Tid 19:00
Var Kulturhuset tio14, Klubbscenen
Biljetter Köp här (förköp 150 kr, pris i dörren 180kr)

Mer info om exakta tider samt officiellt ställe för pubkväll efteråt kommer senare!

Falun behöver mer metal i stan! Det ska ordnas – den 30 september kommer NOCEAN och LÝSIS till klubbscenen på Tio14!

NOCEAN
Tänk om Tim Burton skapade ett metalband? Nocean från Stockholm kombinerar filmisk och melodiös metal med mäktiga liveframträdanden. Utöver vanliga konserter så spelar Nocean även på teatrar. Sedan 2014 har bandet släppt tre album, varav ett på ett skivbolag, de har spelat på festivaler som Sweden Rock Festival och turnerat i Europa flera gånger. Nocean började som ett klassiskt hårdrocksband men har utvecklat sitt sound genom varje album och landat för att stanna i den gotiska världen med orkestrala och progressiva element.

I oktober 2021 släpptes ett gotiskt konceptalbum (Aurora: The Weight of a Shadow) med en efterföljande turné på 16 svenska teater- och musikscener där bandet integrerade en animerad filmhistoria och en egen ljusshow.

Lyssna på NOCEAN: https://open.spotify.com/artist/2wu1J0CjZj2ruGspOR3Li7?si=TX5er1byQKWU2C_yET_2pALänk till annan webbplats.

Kolla videos med NOCEAN: https://www.youtube.com/@noceanofficialLänk till annan webbplats.

LÝSIS
LÝSIS är melodiskt metalcoreband som även hämtar influenser från melodisk döds och symfonisk metal och sätter sin egna prägel på musiken.

Bandet släppte sin första EP 2019 och har sedan dess släppt flera singlar och har skaffat sig fans runtom i världen. Sedan sin start har bandet spelat på scener som Fredagsmangel, Klubb Slammer och Krylbomangel för att nämna några.

Bandet jobbar just nu på ny musik som planeras att släppas under 2023.

Lyssna på LÝSIS: https://open.spotify.com/artist/0UXLGDPnJDKx4YImhJMezv?si=I60oETZoTFS5RwkuTBWo7gLänk till annan webbplats.

Kolla videos med LÝSIS: https://www.youtube.com/@lysisofficialLänk till annan webbplats.

Denna konsert arrangeras i samarbete med SENSUS.