Centrala Stadsrum

Evenemang

Det här händer i Falun
PÅGÅR
NU

Musikalen Cabaret

23 Sep - 21 Oct 2023 Magasinet

När 23 september – 21 oktober
Tid Se längre ned
Var Magasinet Falun
Biljetter Köp här

Willkommen, bienvenue, welcome! Efter succéerna med Spelman på taket, Oliver! och Sweeney Todd på Magasinet kommer ett nytt storslaget samarbete med Dalateatern och Musik i Dalarna. Cabaret spelas hösten 2023 med Dalateaterns chef Daniel Rylander som regissör. Josef Rhedin är musikalisk ledare och dirigent och musiken framförs av Dalasinfoniettan.

– Att få regissera Cabaret är en dröm. Under hela min uppväxt har den här fantastiska musiken spelats i mitt hem och att genom samarbetet med Musik i Dalarna kunna iscensätta detta med full orkester är en unik möjlighet, säger Daniel Rylander, teaterchef på Dalateatern.

Ensemblen består av 13 musikalartister och skådespelare från Dalateaterns ensemble och dessutom kör och statister. Cabaret har premiär 23 september 2023 på Magasinet i Falun och spelas till 21 oktober 2023.

Barhäng före, efter och i pausen!
På Magasinets egen Kit Kat Klub kan du ägna dig åt barhäng för att komma i stämning både innan föreställningen och i pausen. Magasinets stora bar öppnar 2 timmar innan föreställning, på fredagar och lördagar är den även öppen en timme efter föreställningens slut. Förboka pausdryck här!

Toppa upplevelsen med specialmeny från Magasinet Mat & Bar!
Magasinet Mat & Bars restauratör Axel Köhler har tagit fram en specialmeny för Cabaret som serveras i den mysiga restaurangdelen och på balkongen innan föreställningen. Vill du ha något lite mindre finns en charkbricka som äts vid ståborden eller i soffhörnan. Så ta tillfället i akt till en helhetsupplevelse! Förbokas här!

Onsdag–fredag: kl 17–18.30 (föreställning kl 19)
Lördag: kl 15-16:30 (föreställning kl 17) – förutom 30/9, då föreställningen börjar kl 15
Söndag: kl 13–14.30 (föreställning kl 15)

Schnitzelmeny, 265 kr/pers
Schnitzel med kryddsmör, tysk potatissallad, ärtor och surkål. Vegetariskt alternativ helstekt spetskål med kryddsmör, tysk potatissallad, ärtor och surkål.

Charkbricka/vegetarisk bricka, 175 kr/pers
Tysk korv, surkål, saltgurka och ost. Vegetariskt alternativ banderillas, oliver, surkål, saltgurka och ost. Äts vid ståborden eller i soffhörnan.

Långväga gäst? Boka perfekt boende till specialpris!
Unna dig en helhetsupplevelse och bo på First Hotel Grand som ligger ca 5 minuters gångväg från Magasinet. Du bokar enklast direkt på www.firsthotels.se och uppger då koden FHCCABARET för att söndag–torsdag boka enkelrum för endast 900 kr eller dubbelrum för 1 100 kr eller fredag–lördag boka enkelrum för 700 kr eller dubbelrum för 900 kr. I priset ingår frukost, eftermiddagsfika och kvällsmat.

Om Cabaret
Cabaret utspelar sig 1930 i Berlin. Tyskland var vid tiden märkt av åratal av ekonomiska problem och den sociala oron var stor. På gatorna bedrevs våldsamma politiska kampanjer både från kommunister och nazister. Samtidigt var Berlin en tummelplats för Europas konstnärliga avantgarde; Bertold Brecht skriver sina första teaterstycken, Fritz Lang skapar sina dystopiska filmer, och böcker av t.ex Alfred Döblin (Berlin Alexanderplatz) och Erich Maria Remarque (På västfronten intet nytt) når publiken. Berlin är också platsen där gay-klubbar gav plats och möjlighet för homosexuella att leva det liv de gärna ville. Karin Boye är ett känt exempel på en person som i Berlin vågade komma ut som homosexuell. Kort sagt, Berlin under Weimarrepubliken var helt enkelt platsen där drömmar om att få leva ut sitt inre gick sida vid sida med våldsamma politiska demonstrationer.

Till detta Berlin kom också en amerikan med författarambitioner. Christopher Isherwoods tid i och upplevelse av Berlin skildras i hans roman ”Farväl till Berlin” från 1939 och denna roman är den litterära förlagan till musikalen Cabaret av Joe Masterhoff, Fred Ebb och John Kander som fick sin urpremiär på Broadway 1966. 1972 kom den uppmärksammade filmversionen med Liza Minelli som den drömmande nattklubbssångerskan Sally Bowles.

I Cabaret möter vi Cliff Bradshaw som kommer till Berlin för att råda bot på sin skrivkramp. Men istället för att skriva en roman blir han oskiljaktig vän med Sally Bowles och tillsammans kastar de sig ut i Berlins vilda nattliv; ett nattliv som står i bjärt kontrast till de våldsamma politiska strömningar som snart blir omöjliga att ducka för. Till sist behöver de ställa sig fråga ska vi stanna eller ska vi säga farväl till Berlin.