Centrala Stadsrum

Evenemang

Det här händer i Falun
PÅGÅR
NU

Oktoberfest

16 Sep 2022 The Bishops Arms

Den 16-25 september är det äntligen dags att fira Oktoberfest på The Bishops Arms igen!

Oktoberfest är en traditionell tysk ölfestival som firas från slutet av september till början av oktober varje år i München, Bayern. Festivalen har sitt ursprung i bröllopet mellan den bayerske tronföljaren prins Ludvig och prinsessan Therese av Sachsen-Hildburghausen, ett bröllop som ägde rum redan den 12 oktober 1810. Festen som då startade som en bröllopsfest och hästkapplöpning är numera en av världens största folkfester.
I Tyskland startar alltid festligheterna sexton dagar före den första söndagen i oktober och firandet lockar människor från hela världen. Under festivalen serveras ett speciellt oktoberfestöl som bryggs inför festivalen och som enligt tradition serveras i enliterskannor som kallas för Maß. Det smakrika och bärnstensfärgade ölet får bara tillverkas av lokala bryggerier i München. På den officiella Oktoberfesten i Tyskland serveras ölet i stora tält med plats för tusentals gäster, tält som kan ta upp till två månader att resa.

Oktoberfest på The Bishops Arms sker i samarbete med Löwenbräu Oktoberfestbier, ett typiskt ljust bottenfermenterat München-öl av högsta klass. Löwenbräu har serverats vid varje Oktoberfest i München sedan 1810 och är ett av endast sex bryggerier som är tillåtna att servera öl under festivalen.

Du finner Löwenbräu Oktoberfestbier och många andra goda öl hos oss under vår Oktoberfest.

Varmt Välkomna till ditt lokala The Bishops Arms och njut av god tysk öl och mat!