Centrala Stadsrum

Evenemang

Det här händer i Falun
PÅGÅR
NU

Östergren om Östergren

04 Nov 2023 Magasinet

När 4 november
Tid Dörrar och bar öppnar kl 18:00, föreställningen börjar kl 20:00
Var Magasinet Falun
Biljetter 425 kr + serviceavgift. Köp här.
Åldersgräns 18 år

Klas Östergren ger sig ut på en omfattande sverigeturné som avslutas den 4 november på årets venue – Magasinet!

Östergren om Östergren skildrar författarens liv och verk i ett scensamtal med vännen och ständige förläggaren Stephen Farran-Lee. Förställningen förhöjs av musik inspirerad av Klas Östergrens litterära värld specialskriven och framförd av Mattias Alkberg. En i eget rätt kritikerrosad artist vars band The Bear Quartet tog sitt namn ifrån Östergrens Gentlemen. En cirkelslutning om något.

Från debuten som brådmoget underbarn i mitten av 70-talet via det enorma genombrottet med Gentlemen på 80-talet till dagens status som en av våra mest älskade berättare har Klas Östergren en särställning bland svenska författare.

Föreställningen delar namn med samtalsboken från 2007. Där den kronologiskt gick igenom Klas Östergrens bibliografi tar vi här avstamp i en rad betydelsebärande platser. Barndomens Lilla Essingen skildrad i böcker som Fantomerna och I en skog av sumak. Hornsgatan, en central plats i den episka Gentlemen-sviten. Gamla stan, spelplats för såväl flera av Östergren historiska romaner som hans egen tid i Svenska Akademien. Biografi och fiktion sida vid sida. Samtidigt tecknas en bild av det Sverige Östergren skildrat i sitt författarskap. Det är också ett samtal om författandets hantverk. Om oron som drivkraft. Om att tidigt lära sig disciplinen att varje dag skriva och i 50 år ta sig an det tomma arket. Nulla dies sine linea − inte en dag utan ett streck.

Föreställningen är ca 75 minuter utan paus.

Klas Östergren senast utgivna boken är romanen Större trygghet aldrig fanns (Polaris 2022).

Kvällens middagserbjudande!

Kommer lite närmre inpå, så håll utkik på Magasinets hemsida och i FB-eventet!

Förmånligt hotellerbjudande!
Plussa på med hotellboende på mysiga Clarion Collection Hotel Bergmästaren som ligger på 5 min promenadavstånd från Magasinet. Dubbelrum 1 295 kr, enkelrum 1195 kr. I priset ingår frukost, eftermiddagsfika och kvällsmat. Boka på cc.bergmastaren@choice.se eller 023-70 17 00 och ange ”Klas Östergren” för att få det rabatterade priset. Se hotellet här!