Centrala Stadsrum

Evenemang

Det här händer i Falun
PÅGÅR
NU

POPNIX & HENRIK ÅBERG (OBS, nytt datum!)

05 Nov 2023 Kulturhuset tio14

När 5 november
Tid 17:00-19:30
Var Kulturhuset tio14, Stora scenen
Biljetter Köp här

Popnix bjuder in till en helkväll i musikens tecken där ni får avnjuta allt från Sinatra till rock n roll.


I kvällens andra akt bjuder Henrik Åberg tillsammans med Popnix upp till en musikalisk stund i Elvis tecken. Henrik Åberg är den främsta att tolka Elvis på sitt vis med en nerv och röst som är skrämmande likt originalet. Henrik Åberg blev känd för den stora publiken över en natt när han 1995 vann finalen av TV4s program Sikta mot Stjärnorna där han framförde Elvis Presleys låt ”Blue Hawaii”.

I europafinalen av Sikta Mot Stjärnorna som sändes från Amsterdam 1996 framförde han den mer kända Elvislåten ”Love Me Tender”.1996 medverkade Henrik Åberg i Melodifestivalen med en låt skriven av Lasse Berghagen och Lasse Holm, ”Du är alltid en del utav mig” som blev en hit och långliggare på Svensktoppen i 38 veckor! Debut albumet ”Du är alltid en del utav mej” sålde guld samma år och innehöll ytterligare en hit på Svensktoppen, ”Bara en clown”.

Efter framgångarna genomförde Henrik Åberg en fyra månaders lång sommarturné och därefter succéföreställningen ”Elvis på Tyrol” i Stockholm under hösten och vintern 1996.
Albumet ”Hemma igen” släpptes av Sony Music 1997 och generade ytterligare tre hits på Svensktoppen under 1997 och 1998 ”Jenny och jag”, ”Vi skall aldrig ta farväl” och ”Hemma igen”.