Centrala Stadsrum

Evenemang

Det här händer i Falun
PÅGÅR
NU

Sara Parkman

24 Mar 2023 Magasinet

Med höstens utsålda turné och det enormt hyllade albumet ”Eros Agape Philia” i ryggen presenterar nu Sara Parkman en omfattande vända även i vår. Fredag 24 mars kommer hon till Magasinet!

Sara Parkman är folkmusikern som ifrågasatt och omfamnat traditioner så ogenerat och genomtänkt att hon skapat sig ett eget musikaliskt universum – och med det blivit den samtida svenska folkmusikens stora affischnamn.

När hennes senaste album gavs ut i oktober möttes det av översvallande recensioner. Nöjesguiden delade ut sitt allra högsta betyg och skrev: ”Det är folkligt, mystiskt, mäktigt och modernt.” Gaffa skrev: ”En välbehövlig motvikt mot de som tror att folkmusiken hör hemma på ett hembygdsmuseum.” Och skivan har legat högst upp på DN:s albumtopplista i inte mindre än fem veckor.

På albumet tar Sara Parkman avstamp i tre grekiska ord för kärlek. Eros; den romantiska eller erotiska, Agape; den gudomliga, och Philia; den vänskapliga eller familjära. Utifrån de orden har ett album tagit form – ett album som viskar med alla sina kärleksspråk om det ömma i att vara människa. Att längta och hoppas och vilja, att få orossvindel fast man ligger raklång över mossan, att tycka om sig själv en stund eller att helt förlora sig i någon annans hud. Att vila och vaggas, att våndas och vela.

Genom åren har Sara Parkman flerfaldigt prisats vid Folk- och Världsmusikgalan, tilldelats Dagens Nyheters Kulturpris och – som på Manifestgalan tidigare i år – utsetts till årets bästa liveakt.

Läs om Parkman i Falu-kuriren här!

Biljetter 350 kr + serviceavg. Sittande konsert. Åldersgräns 18 år, 15 i målsmans sällskap
Köp biljetter här