Centrala Stadsrum

Evenemang

Det här händer i Falun
PÅGÅR
NU

Stora Daldansen

18 Mar 2017 18-21 Kulurhuset tio14

Stora Daldansens Internationella balett tävling The Nordic Baltic Ballet Competition ska kröna vinnare i kategorierna Junior och Senior lördag den 18 mars kl 18.00-21.00, Kulturhuset tio14 i Falun. Ett tillfälle att njuta den klassiska balettens pärlor.

Under kvällen kommer 15 dansare i kategorierna Junior och Senior att tävla i Klassisk balett.  De tävlande är studerande vid respektive lands offenliga utbildning för Klassisk Balett. De tävlande kommer från de Nordiska och Baltiska länderna. De tävlande har kvalificerats till tävlingen i Falun genom en nationell uttagning i sitt hemland. Till Falun kommer ca 40 dansare för Semifinal och nu ska de sista 15 som är kvar, göra upp upp om guld, silver respektive bronsmedaljer.

Kvällen bjuder på ett potpurri av korta variationer från de stora klassiska baletterna Törnrosa, Giselle, Don Quixote, Raymonda mfl.

En kväll som bjuder på spänning och nerver, men också konstnärlig tolkning, finslipad teknik, vackra kostymer och många fina variationer. Under Nordic Baltic Ballet Competition möter du framtidens stjärnor vid de stora Operahusen runt om i Norden och Europa.

Mer information, program och biljetter på storadaldansen.se

Varmt Välkommen!