Centrala Stadsrum

Evenemang

Det här händer i Falun
PÅGÅR
NU

Suggestiv sommarutställning

01 Jul - 20 Aug 2023 Magasinet

När 1 juli-20 augusti
Tid 11:00-17:00
Var Magasinet
Entré Vuxna 100 kr, 12-20 år 50 kr, barn gratis

Sommaren 2023 visar Magasinet en stor utställning med Jesper Waldersten, en av Sveriges mest egensinniga och hyllade bildkonstnärer. Walderstens formspråk är omisskännligt och den svarta humorn stundtals brutal. Ord, foto, musik och penseldrag varvas fritt i verk där allt är satt i rörelse och ingenting är självklart. Och där människan skärskådas med både allvar och värme. I Walderstens värld går humorn hand i hand med livets svärta.

Waldersten All Over ställdes ut för första gången i sin helhet på Fotografiska i Stockholm våren 2019 och blev en stor succé. Waldersten All Over And Over Again på Magasinet är en utmejslad variant med mer än 100 fotografier samt 20 nya, aldrig visade verk. Utställningen innefattar även flertalet filmer, musik samt ljudverk inlästa av Pernilla August och Waldersten själv.

Varmt välkomna in i Walderstens suggestiva, mörka och humoristiska värld, eller som han själv säger: ”Livet är en blixt som redan slagit ner, skynda er!”

På Magasinet finns också ett mysigt café med uteservering, pysselhörna och butik, så ta med dig familj och vänner in i en alternativ värld där allt och inget är som det ser ut.