Centrala Stadsrum

Evenemang

Det här händer i Falun
PÅGÅR
NU

Svenska Cykelspelen – UCI Mountain Bike Eliminator World Cup

18-19 Jun 2022 08:00-20:30 Lugnet

Välkomna till avslutningshelgen i 2022 års Svensk Cykelspel

2022 års Svenska Cykelspel inleds i Borlänge och avslutas med tre intensiva tävlingsdagar på Lugnet Arena i Falun! Under veckodagarna mellan racehelgerna bjuder vi på allehanda, cykelrelaterade, happenings så som ungdomsläger, öppna klubbträningar mm mm. Vi inleder sedan Faluhelgen redan på fredagen 17/6 med en deltävling i världscupen i sprint (XCE) samt en XCC tävling till vilka både Juniorer och Elitåkare är välkomna att anmäla sig. Viktigt att veta för alla Juniorer är att de tillåts åka i Elitklassen under fredagens tävlingar och att det således inte anordnas en särskilt Juniorklass. Ta chansen att mäta er med världseliten på en tuff, teknisk och utslagsgivande bana i Falun! Tävlingshelgen avslutas sedan med Lugnet XCO där Ungdomsklasser och Mastercyklister gör upp om placeringarna på lördagen och Juniorer och Elitåkare tampas om prispengar och UCI-poäng på en internationell C1:a under söndagen.

Vi ska som arrangörer göra allt för att ni ska trivas under denna avslutningshelg och vi hoppas, så klart, på fint väder och MASSOR med publik! Det sista skulle vara fantastiskt efter två års publikfria ”light-event” utifrån Covid-19. Vi hoppas att ni anmäler er och tar med/bjuder med nära och kära så vi kan fylla denna gigantiska arena och skapa en stämning som börjar påminna om när VM på skidor avgörs på samma stadion.

Vi hoppas också att ni alla kommer att trivas med HELA evenemanget Svenska Cykelspelen. Vår ambition är på sikt att bygga en ”helig semestervecka” för alla cykelintresserade i Norden och norra Europa. Det är anledningen till att vi ”tajtar till” upplägget genom att flytta fram Borlänge Tour en dag (lördag-måndag) och samtidigt öppna upp våra respektive föreningars träningar tisdag – torsdag kombinerat med en del andra cykelrelaterade happenings.

STORT välkomna till Falun och avslutningstävlingarna i 2022 års Svenska Cykelspel!

//Tävlingsledningen