Centrala Stadsrum

Evenemang

Det här händer i Falun
PÅGÅR
NU

Tisdagar på tio14

22 Nov 2022 Kulturhuset tio14

På tisdagar är det öppet för dig som är 13 år och äldre. Det finns ingen övre åldersgräns, vi hoppas på möten mellan människor. Ålder, bakgrund och förkunskap är oväsentligt. Drop-in, ingen föranmälan.

Varje tisdag händer det här:

Mellan klockan 18 och 21.30 är det öppen verkstad i skapanderummet. Det innebär att du kan jobba med ett eget projekt, testa 3D-skrivare, vinylskärare, trycka pins med mera. Kanske vill du bara ha sällskap medan du broderar eller målar? Kanske vill du träffa andra kreativa personer och få inspiration?

Klockan 19.00 startar en workshop i bildsalen. Det är olika teman varje vecka (exempelvis grafik, måleri, teckning, lera) och dessa teman publiceras på vår Facebook och Instagram inför varje tisdag. Workshopen är slut klockan 21.30, men du kan gå tidigare om du vill.

Mellan klockan 19 – 20.30 pågår ett filosoficafé i huset. Ledaren för språkcaféet är Alejandro. Alejandro har forskat och disputerat i statsvetenskap, skriver och pratar fem språk och har bland annat arbetat som lärare på en skola för aboriginer mitt i den australiska öknen. Temat för filosoficaféet varierar från gång till gång. Har du idéer på samtalsämnen – ta gärna upp det med Alejandro.

Kostnad

Det är gratis att delta i alla aktiviteter. I den öppna verkstaden betalar du självkostnadspris (swish) om du till exempel gör vinyltryck, behöver köpa en tygpåse, använder laserskäraren med mera. Grundmaterial så som papper, pennor och färg är alltid gratis.

Vem får delta? Alla över 13 år.

Var Alla lokaler som används på tisdagarna ligger på plan 2 i Kulturhuset tio14.